Simmene har blitt modne

By | July 20, 2015

Det første The Sims-spillet ble utgitt så tidlig som i år 2000. Simmene begynner altså å bli modne. Dette er også tydelig i hvordan spillet har utviklet seg. I begynnelsen var det ganske enkle ting som kunne gjøres, som å bygge et normalt hus, sove, spise, se på TV og de tingene som simmene vanligvis gjør. Men det var ikke særlig store områder de bodde på, og mulighetene til å utvide og forbedre bygningene var små.

Etter mer enn 15 års modningstid har simmene virkelig utvidet både hjemmene og personlighetene sine. En sims liv er nå tilnærmet likt et vanlig menneskeliv – men med en del tilleggsfasiliteter. Det er kanskje ikke så rart at millioner av mennesker skaper seg et liv nummer 2 med simmene sine. Her kan man leve ut en rekke drømmer og skape seg en verden som man bare har sett for seg i fantasien. Samtidig er det så virkelighetsnært at det nesten er litt nifst. Man kan gjøre akkurat det man gjør i sitt vanlige liv – og legge på noen effekter som gjør livet så mye mer spennende.

I tillegg krever spillet at du har en viss omsorgsevne – det gjelder å passe godt på simmene for at de skal ha det bra. Og du vil kjenne deg igjen i figurene – de har alle typer personligheter. Gjennom hele sju ulike utgaver av spillet, The Sims 1, 2, 3 og 4 samt SimCity med flere, har avatarene blitt enda mer menneskelige enn tidligere utgaver. De har til og med fått sitt eget språk – simlish! Simmenes verden er full av muligheter – og med EA Games i ryggen er det ingen grunn til å tro at ikke simmene skal bli enda mer modne og utviklet i tiden som kommer.