WoW – et verdensomspennende fenomen

By | May 5, 2015

World of Warcraft, ofte omtalt som WoW, er ett av de mest populære spillene som har blitt laget de siste tiårene. Dette er en spillserie med fokus på kamper, våpen og krig, og man spiller på nettverk, noe som gjør at man har tilgang på millioner av spillere samtidig som man selv spiller.

Med samspill som mål

WoW er basert på samarbeid, strategi og utvikling av både avataren (spillfiguren) og våpen man skaffer seg tilgang til i løpet av spillingen. Dette skjer ved raid (gruppeangrep), kamper, utføre oppdrag og delta i instanser. Disse oppdragene og raidene varierer, og ved spesielle dager som Valentinsdagen og Halloween får man egne oppdrag med spesielt gode belønninger. Ingen spiller kan hente ut alle belønningene i WoW uten å samarbeide med andre spillere.

Velg din avatars klasse og utstyr

Når man begynner å spille, velger man sin spillfigur i én av elleve klasser. De ni første klassene kalles Mage, Druid, Warrior, Hunter, Paladin, Shaman, Rogue, Priest og Warlock, og hver av klassene har klassifisering etter deres egenskaper og talenter. Det finnes to ekstra klasser, som ble introdusert med ekspansjonspakkene “Mists of Pandaria” og “Wrath of The Lich King”. Disse to klassene heter henholdvis Death Knight og Monk. For å utstyre spillfiguren med det man trenger for å delta i raids og klare utfordringer, kan man enten vinne belønninger fra oppdrag, kjøpe utstyret på auksjon i spillet eller ta det fra beseirede fiender. I noen tilfeller kan man få tak i utstyr ved å spille direkte mot en annen spiller (PvP) eller lage det på egen hånd.