The Sims

By | May 1, 2015

Bak denne utrolig populære spillserien finner vi mannen Will Wright, som også var utvikleren av spillene SimCity og SimEarth. Disse to spillene var bare begynnelsen, og utviklingen siden disse første simulatorspillene har rett og slett eksplodert i en virtuell verden som er langt utenfor de fleste menneskers fantasi. For ti år siden ville ingen ha trodd at man kunne finne en så komplett og nyansert verden i form av data.

Spillserien betegnes som en serie av «real-life» simulatorspill, og det er Electronic Arts (EA) som står bak distribusjonen. Selve spillene utvikles nå av EA Maxis, et samarbeid mellom den tidlige utvikleren Maxis og storutvikler EA.

Generelt har ikke The Sims et sluttmål, det vil si at man stadig utvikler sine avatarer – spillfigurer – og sine effekter i spillet. Man kan for eksempel adoptere en virtuell valp, som så trenger alt av stell og omsorg en virkelig valp trenger, og dersom man ikke tar godt nok vare på den vil den lokale dyrebeskyttelsen komme og hente dyret, og man får deretter ikke adoptere nye dyr på en lang stund. Man kan enten kjøpe et ferdighus, eller bygge sitt eget hus slik man vil ha det. For hver funksjon følger det som regel en egen «expansion pack» – en utvidelsespakke. Det er slik spillet utfordrer deg til å stadig tenke nytt, forvente mer og så klart også betale mer.

The Sims 4 kom i 2013, og neste spill i serien ryktes å skulle komme i 2019. I mellomtiden kan man kose seg med de nye utvidelsespakkene som stadig blir tilgjengelige – og så klart med å spille dette allsidige, utfordrende og underholdende spillet!