The Legend of Zelda

By | May 22, 2015

De fleste som har spilt TV- og dataspill vil ha hørt dette navnet før. Og igjen ser vi at spillopprinnelsen er japansk, og dette gir oss en god følelse. Denne spillserien var opprinnelig utviklet for Nintendos spillkonsoller, men kan nå også finnes til for eksempel PC.

Selve spillserien er en fantasibasert serie av eventyr-actionspill hvor man også har et innslag av oppgaveløsning for å oppnå best mulig spillopplevelse. Spillet handler i sin helhet om Link, som er hovedkarakter/protagonist i spillet, og hans reise gjennom ulike hindringer på veien til å redde prinsesse Zelda og landet Hyrule fra den ondsinnede antagonisten Ganon (Ganondorf).

Serien av spill har kommet opp i tallet 17 totalt, med Nintendo-konsoller i hovedsetet. Det finnes i tillegg noen spin-offs av serien, som verden over har blitt solgt i rundt 70 millioner utgaver av spillet. Med ett unntak, nemlig The Legend of Zelda: Majora’s Mask, har alle spillene hatt fokus på å redde prinsesse Zelda og slik redde Hyrule.

Ett annet viktig symbol i spillet er Triforce, det gylne symbolet som representerer de tre gudinnene som skapte Hyrule. Dette er et triangel som er skapt av tre triangler, og dukker opp veldig ofte i alle spillene, både som en talisman og som et sentralt symbol for viktige områder og utfordringer som man møter underveis.