Final Fantasy-serien

By | May 7, 2015

Når man snakker om gode spill, finnes det ingen vei utenom Final Fantasy. Denne japanske spillserien har gått sin seiersgang verden over siden 1987, altså har spillet i sin grunnform eksistert i nesten 30 år. Dette er imponerende, men når man ser på spillet i sin helhet, forstår man godt hvorfor. Hvert spill er skapt uavhengig av foregående spill, og selv om man har nummererte spill, viser dette mer til nummer i rekken enn hvilken rekkefølge man skal velge som neste spill. I noen tilfeller vil man likevel oppdage en viss sammenheng, og relativt ofte vil man kjenne igjen ulike temaer fra spill til spill.

Det siste spillet i hovedrekken, Final Fantasy XIV, kommer ut i juni i år, og skaper allerede enorme forventninger hos ihuga spillere. Spillutvikler Square Enix har allerede begynt å vise frem noen av de tilgjengelige effektene, deler av historien og noen av fiendene man vil møte på Final Fantasy XIVs nettside. Her kan man kose seg med trailere, flotte grafiske modeller samt kort om de ulike figurenes opprinnelse.

Og skulle man ikke ønske å spolere moroa med å sniktitte, er det uansett snart tid for å løpe og skaffe seg neste perle i samlingen.